Sarobidy äitiysklinikka Madagaskarilla


Tämä ihana keskus voimaannuttaa köyhtyneitä naisia Madagaskarilla Mahajangassa


'Vierailimme Sarobidy-äitiyskeskuksessa jouluna 2014. Näimme omin silmin keskuksen ihmisläheisen toiminnan ja ihanat raskaana olevat naiset, sekä naiset vauvojensa kanssa. Äidit ja tulevat äidit sekä vauvat saivat myötätuntoista ammatimaista koulutusta, seurantaa ja hoitoa. Kertakaikkiaan vakuuttava projekti!' Kertoo Kikoin perustaja Maija.


'Suunnittelimme ahkerasti Alissan ja Danielan kanssa neljän päivän ajan tuotteita, joita äitiysohjelman läpikäyneet naiset voisivat keskuksessa tehdä, ja jotka istuisivat Kikoi Jewelry -mallistoon. Sen lisäksi löysimme ihania käsintehtyjä tuotteita yhteisöstä, joita edelleenmyymällä Sarobidy saa myös lisätuottoa ylläpitämään tärkeää toimintaansa. Ensimmäinen Sarobidy-malliston lähetys saapuu toukokuussa 2015!'


Sarobidyssä naiset saavat raskauden, synnytyksen ja synnytyksenjälkeisen ajan koulutusta ja myötätuntoista hoitoa, sekä vastasyntyneiden seurantaa ja sairaanhoitoa. Heitä valistetaan, rakastetaan ja heille kerrotaan totuus, tabut rikotaan.


Naiset ympäri maailmaa synnyttävät kotona, yksin ja ilman apua. Toisinaan he synnyttävät tiloissa, jotka ovat puutteellisia laitteiden, lääkkeiden ja ammatillisten resurssien osalta. Komplikaatiotapauksissa on vastassa katastrofi. Vauvat kuolevat ja tai naiset kuolevat, lapset jäävät orvoiksi ja perheet hajoaa. Madagaskar ei ole poikkeus. Täällä naisen riski kuolla synnytykseen on yhden suhde 45:een. Vertailun vuoksi, keskimääräinen suhde kehitysmaissa on 1:3800. Sarobidy Äitiyskeskus muuttaa Madagaskarin suhdelukua hitaasti mutta intohimoisesti - yksi äiti ja yksi vauva kerrallaan.


12 kuukauden ohjelman ytimessä on kätilötoiminta, joka perustuu laadukkaaseen sairaanhoitoon, myötätuntoon, rakkauteen ja suhteen rakentamiseen. Tiedämme naisten nimet, heidän tarinansa, me itkemme, iloitsemme ja rukoilemme heidän kanssaan. Kuljemme heidän kanssaan läpi raskauden, tarjoamme turvallisen synnytyksen ja hoidamme äitiä synnytyksen jälkeen sekä annamme tietoa ja keinoja hoitaa mahdollisimman hyvin uusia vauvoja. Sarobidy on malagasin kieltä ja tarkoittaa arvokas! Uskomme, että elämä on arvokas ja että perheet ovat arvokkaita. Uskomme, että jokaisella naisella on oikeus laadukkaaseen ja myötätuntoinen sairaanhoitoon ja koulutukseen, joka koskee raskautta, vauvoja, syntymää ja aikaa syntymän jälkeen. Ohjelmamme on niin edullinen, että jokaisella malagasi-naisella on siihen varaa.


Please read more at Red Island Restoration page


 

 

Sarobidy äitiysklinikka Madagaskarilla