Halusin ymmärtää mikä voi mennä vikaan lelua neuloeassa ja miksi osa tuotteista joudutaan lähettää takaisin korjattavaksi laatutarkastuksesta (lue koko leluntekoprosessista täältä). Paras tapa ymmärtää on soluttautua Kenana-neulojaksi ja tehdä lelu. Menin siis Evalynin luo joka antoi minulle svalitsemansa ohjeen, joka sattui olemaan m-kokoinen Self Zebra. Sitten hän antoi minulle langat ja puikot ja viikonlopun aikana neuloin osaset. Yksi m-kokoinen Shelf Zebra koostuu yhteensä 15 kappaleesta pieniä palasia! Heti alusta alkaen päätin tehdä juuri prikulleen niinkun ohjeessa sanotaan, ja pakottaa itseni purkamaan mahdollisest virheet, jotta seeprasta tulisi kerralla hyvä.

 

 

Kun olin valmis osasten kanssa, aloin koota seepraa kasaan. Se vei yllättävän paljon aikaa. Harjas oli kaikista ärsyttävin osa tehdä. Kay suoritti laatutarkastuksen ja antoi minulle palautetta. Neulon löysästi ja siksi seeprasta tuli liian lihava. Toinen huomautus oli, että korvissa pitäisi olla muutama musta pisto valkoisella, että korvat näyttäisi korvilta. Olin unohtanut tehdä ne. Saumat oli tiukat, Kay ei saanut niitä rikki tarkistusneulallaan, mutta huomauttipa kuitenkin, että olisi pitänyt käyttää mustaa lankaa ommellessa mustan radian kohdalta ja valkoista valkoisen radian kohdalta pelkän mustan langan käyttämisen sijaan. Joten, jos teen mahasaumat uudelleen, ja otan vähän sisään ommellessa niitä takaisin yhteen niin, että seeprasta tulee hoikempi. Samalla jos käytän oikeita värejä ompelussa, tiukennan päätä ettei se heilu ja korjaan korvat, hän olisi tyytyväinen ja ostaisi sen. Jos oikeasti olisin Kenana-neuloja, Kay olisi kirjoittanut tietoihini että olen löysä neuloja ja ensikerralla saisin pienemmät puikot.

 

Sewing the zebra

 

Näytin tekelettä Annalle ja kerroin hänelle palautteen jonka sain. Hän oli ihana ja sanoi "Yritit kuitenkin, hyvä! Seuraavalla kerralla käytä pienempiä puikkoja niin tulee kerralla oikein". Olin aika tyytyväinen itseeni ja seepraani. Se menee lahjaksi ystävälle kaikkine vikoineen.

 

Finished Zebra

 

Posted in News By

Salla Thure