Rantakelit jo kolkuttelevat ovella, mutta näin talven jälkeen iho tuntuu tukkoiselta ja elottomalta. Kunnon kuorinta tekee ihmeitä talvesta harmaantuneelle iholle, ja kuorintavoiteita on helppo tehdä myös kotona, aivan tavallisista aineksista joita keittiössä on.

Voit esimerkiksi sekoittaa merisuolaa öjlyyn (oliivi, rypsi tai vaikka kookos) ja tuoksuksi voi laittaa vaikka hieman sitruunan tai appelsiinin mehua. Hiero kuorinta-tahna iholle pyörivin liikkein niin, että koko ajan siirryt kohti sydäntä. Huuhtele huolella ja lopuksi levitä iholle kosteusvoidetta.

Kasvoille merisuolatahna voi olla liian voimakasta, joten kasvokuorintaa varten tahnaan voi laittaa vaikka kahvinpuruja. Jotkut kaupoissa myytävät kuorintatuotteet on tehty niin, että kuoriva aines on muovia. Tämä ei ymmärrettävästi ole hyväksi luonnolle, joten kotitekoinen kuorinta onkin luonnon kannalta parempi valinta.

Kantapäiden ja jalkojen iho voi olla mahdoton saada kuorintavoiteella eloisaksi. Kikoilla taas on apu kovettuneisiin kantapäihin, sillä Longonot-vuoren laavakivi on tehokas mutta hellävarainen tapa saada kantapäät kuntoon.

Jos oman kotikosmetiikkalaboratorion pystyttäminen ei kiinnosta, me myymme maailman parasta kuorintavoidetta – Kalaharilta. Sen luonnollinen, Kalaharin aavikolta Etelä-Afrikasta tuleva aavikkosuola on pika-apu kaikken hankalimmallekin iholle.
Lisää herkullisia kuorintavoiteita löydät vaikkapa täältä.Posted in News By

Salla Thure