Olemme ylpeitä saadessamme esitellä tämän kesän valikoiman (katso katalogi tästä) uudet tuotteet, joilla teet kesästäsi astetta paremman. Uudet, värikkäät pyyhkeet, iso piknikmatto ja käännettävät kangaskassit värittävät valikoimaa, kiitos uuden mahtavan Nairobilaisen yhteistykumppanimme.

 

Picnic

 

Maija kertoo: "Se oli hassu yhteensattuma. Viime syksynä olimme Formex-messuilla Tukholmassa, kuten yleensäkin, ja siellä tapamsimme tämän mahtavan naisen. Kävi ilmi, että hän pyörittää Nairobissa workshoppia, jossa valmistetaan erilaisa puuvillatuotteita. Muutaman kuukauden päästä kenianmatkallamme Riikan kanssa vierailimme workshopissa, ja se oli mahtavaa! Olimme innoissamme ja kiitollisia tästä tapaamisesta."

 

Kiboko workers

 

Kikoi- tai Kikoy-kankaat, mistä yhden liikemerkkimme nimikin juontaa, on lähinnä itä-afrikkalainen vaate. Alunperin miehet käyttivät sitä lannevaatteena, mutta nykyään siitä on tullut jokapaikan tarvike. Kikoita sellaisenaan voi käyttää pyyhkeenä, mekkona, huivina, pöytäliinana, joogamattona, kantoliinana – ihan minä vaan! Kikoi tehdään 100 % puuvillasta ja on raidallisella kuviolla hyvin värikäs. Kikoi Tradingin kikoit sisältävät sarvikäsikorun, jonka avulla voit kietoa kankaan hameeksi.

 

Kikoi hanging

 

Alunperin workshop työllisti 20 työntekijää, mutta nykyään se työllisää lähes 100. He myyvät tuotteitaan pääosin Keniassa, mutta myös ulkomaille. Heillä on tuotteilleen Reilun kaupan sertifikaatti, mikä takaa hyvän laadun materiaaleille ja hyvät työolosuhteet kuten myös reilun palkan työntekijöille. Saadakseen sertifikaatin täytyy yrityksen myös ottaa ympärsitö huomioon tuotannossaan.

 

 

Koska kikoikangas on ohutta, se kuivaa nopeasti ja menee pieneen tilaan. Siksipä se on paras mahdollinen seuralainen salille tai matkalle!

 

Kikoi in a bag

 

Raitakuvioinen kikoikangas voidaan myös leikata ja ommella muunlaiseksi vaatteeksi. Meidän werannaslaisten mielestä kikoipöksyt ovat parhaat yökkärit, mutta olemme ehkä hieman puolueellisia sanomaan... Katsotaan mitä ensikesän valikoima Keniasta kuljettaa!

 

Kikoys

Posted in News By

Salla Thure