”Käsityöt ovat olleet osa elämääni aina, vaikka välillä oma tekeminen on jäänyt vähemmälle. Erityisesti neuleiden suunnittelu on mielekästä, olen aina muunnellut ja yhdistellyt valmiiden ohjeiden ideoita ja näin saanut valmiista neuleesta lopulta omannäköiseni.

Pari vuotta sitten syksyllä kudoin itselleni ponchon. Siitä tulikin ihanin vaate mitä voi kuvitella! Inspiroituneena luomutilan aidosta villalangasta aloin toivoa, että olisi enemmän aikaa suunnitella ja toteuttaa neuleita. Sattumalta tapasin Weranna’sin Maijakaisan ja Riikan. Eräänä päivänä he kysyivät kiinnostustani suunnitella heille mallisto neuletuotteita, jonka ytimenä toimisi tämä poncho.

 

Pocho on Valeriya

 

 

Rakastan aitoja villalankoja ja luonnonvärejä! Annoin puikkojen tanssia ja tein mallikappaleeksi ensin ponchon, piirsin mallin paperille ja kirjoitin neulontaohjeet mukaan. Oli todella jännittävää, kun lentokentällä tapasin Maijakaisan ja annoin mallini hänen mukaansa Keniaan vietäväksi.

Pidä huolta aarteestani ja kerro terveiset Keniaan niille ihanille ja ahkerille naisille!

 

 

Nyt kaiken suunnittelun jälkeen mallistossa on poncho, säärystimet ja rannustimet. Minulle on tärkeää, että naiset Keniassa neulovat paikallisten lampaiden villoista kehrätyillä langoilla. Tärkeää on myös se, että suunnittelemieni käsitöiden tekeminen antaa naisille Keniassa mahdollisuuden ansaita rahaa.”

 

Leg warmers

Posted in News By

Salla Thure