Kenana-farmin Kembu-leirintäaluepuolella oli lääkäriopiskelijavieraita tällä viikolla. Heidän matkansa käsitti Nakurun sairaalakäyntien lisäksi vaeltamisen läheisellä vuorella. Yksi opiskelijoista kuitenkin sairastui, eikä voinut lähteä mukaan, joten hän tuli tänne Knitters-puolelle ja vietti iltapäivän meidän kanssamme. Juttelun lomassa tajusimme, että hän haluaisi oppia neulomaan, joten hain hänelle puikot ja lankaa. Koska minun mannermainen tapani neuloa ei näyttänyt hänestä tutulta, Anna opetti hänelle neulomisen englantilaisittain. Muistaakseen mitä pitää tehdä, hän ikäänkuin alkoi laulaa Annan ohjeita “down in the middle, loop around, up in the middle”. Kesti vaivaiset 7,5 cm kunnes hän lopetti ääneenlaulamisen neuloessaan.

 

 

Sen lisäksi että olen opettanut satunnaisia vierailijoita neulomaan, olen muun muassa opettanut näitä naisia neulomaan ympyrää viidellä puikolla ja pyöröpuikolla. Olen piirtänyt ohjeita uusista tuotteista joita olemme yhdessä suunnitelleet ja tehnyt niihin liittyviä valintoja. Vaikkapa hattu, ensin neuloin yhden testikappaleen, piirsin ohjeen (silmukoiden määrät, palmikot, lisäykset ja vähennykset), vein sen “systeemiin” (Paddy tarkistaa, Evelyn tilaa sen Marylta). Sitten opetin, tai pikemminkin näytin, Marylle miten neulotaan pyöröpuikoilla ja varmistin että hän ymmärtää piirretyt palmikot. Kun Evelyn käänsi selitykseni englannista swahiliksi, hän ymmärsi, ja muutama tunti myöhemmin valmistui hattu!

 

Maanantaina oli täällä kansallinen vapaapäivä, joten me otimme ylimääräisestä vapaasta ilo irti ja menimme Nakurun villieläinpuistoon. Myöhemmin lisää siitä, mitä eläimiä siellä näimme!

Posted in News By

Salla Thure