Työpaja aukeaa puolen yhdeksän aikaan kun naiset alkavat tulla paikalle. Nykyään mukana on noin 400 rekisteröitynyttä neulojaa, joista noin 200 aktiivisia. Yleensä kuitenkaan kaikki 200 ei pelmahda paikalle kerralla, vaan he tulevat lähinnä silloin kun on tuote on niin valmis että neuloja vain täyttää, ompele ja myy sen. Ne naiset, joilla on muutakin vastuita kuin neulominen, ovat täällä 5 päivää viikossa 8 tuntia, kuten Anna (“hän on vastuussa kaikesta, HR, ohjeet, olisimme pulassa ilman hantä"), Monica ja Susan (langanvärjäys), Helen ja Tabitha (lankavarasto ja lankojen jakelu), Evelyn (ohjeiden jakelu ja tilastot) ja Purity (tilastot).

Naiset siis saavat ohjeen, langat ja puikot ja sitten he neulovat ohjeen mukaan tuotteen, yleensä kotonaan. Kun he ovat valmiita, he tulevat tänne, pesevät palaset, ompelevat ne yhteen ja täyttävät. Lopullisen tuotteen he tuovat tietylle pöydälle ja Kerry ja Kay aloittavat laatutarkastukset. Tuotteista tarkistetaan mitat, ettei apinan toinen jalka ole isompi kuin toinen. Sitten tarkastetaan saumat, että ne on kestävät. Sitten varmistetaan ettei lelussa ole reikiä, jos langat päätellään huonosti, se saattaa aiheuttaa reiän tuotteeseen, mitä kukaan ei tietenkään halua. Tämän laatutarkastuksen ansiosta ostaja tietää, että tuote on turvallinen antaa pienellekin lapselle.

Quality check

Jos tuotteessa on jotain huomautettavaa, se kerrotaan tekijälle suullisesti että kirjallisesti korjattavaksi. Jos tuote on moitteeton, se ostetaan neulojalta. Naiset siis saavat palkan päivittäin, valmiiden tuotteiden mukaisesti. Ei ole mitään minimi- tai maksimimäärää mikä naisen pitäisi tehdä, ainoastaan tilaukseen kirjoitettu deadline johon mennessä valmis tuote on tuotava takaisin. Kun uudet tuotteet ja mallit on testauksessa, naisille maksetaan niiden tekemisestä tuntityönä. Näin varmistetaan se, että jos ohjeessa on virhe, voidaan vaadittavat korjaukset ja purkamiset tehdä ilman, että se olisi epäreilua naista kohtaan. 

Kaikki naiset ei kuitenkaan osaa lukea, joten ohjeet pitää piirtää eikä kirjoitettu ohje pelkästään riitä. “Se saa meidät arvostamaan heitä enemmän, on uskomatonta kuinka monta ohjetta hän muistaa ulkoa vaikkei osaa lukea.”

Kenana ladies

 

Posted in News By

Salla Thure